Tagliatelle met witvis

18 januari 2021 geschreven door Recepten

Vis, erg lekker. Maar hoe bereid je dit nou? En welke combinaties kan je ermee maken?

Zelf loop ik wel eens vast om gerechten te bedenken waarbij ik vis toevoeg, daarom zoek ik hiernaar op internet of kookboeken. Natuurlijk let ik op de voedingswaarden en of het binnen een gezond voedingspatroon past. Tijdens het zoeken kwam ik deze pasta met witvis tegen. Dit recept is van www.leukerecepten.nl en ik ga deze zeker vaker klaarmaken.
Omdat ik dit een gerecht een groot succes vond, wil ik hem met jullie delen!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram verse tagliatelle/ volkoren mie
  • 2 stukken kabeljauw of pangafilet
  • 400 gram bladspinazie
  • 125 gram ricotta
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels (Panko) paneermeel
  • Basilicum vers
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding: 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met een beetje olie en leg de vis hier in. Besprenkel het citroensap en bestrooi met een snufje peper en zout. Pers een teen knoflook uit en meng met de panko paneermeel. Hak de basilicum fijn en schep dit ook door de paneermeel. Voeg een scheutje olijfolie toe aan het mengsel en verdeel vervolgens over de vis.

Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven tot de vis gaar is. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met een scheutje olijfolie. Zet ook deze in de oven voor 12 minuten.

Doe de blad spinazie in een grote pan, voeg iedere keer een handje toe. Laat deze slinken en breng op smaak met peper en zout. Roer de ricotta erdoor en vervolgens ook de tagliatelle.
Serveer de romige spinaziepasta met een stukje vis en de gepofte tomaatjes.

P.S. Je kunt ook volkoren mie gebruiken i.p.v. tagliatelle.
Op deze manier verhoog je de vezelinname en is er een betere verzadiging.

Bron: www.leukerecepten.nl  

WhatsApp WhatsApp Me!