Wat ik doe

Wil je afvallen, heb je klachten of bereik je niet het juiste resultaat? En ben je klaar voor een gezonder leven waarin overgewicht verleden tijd is/wordt? Foodchick helpt jou op een persoonlijke en professionele manier uw overgewicht te verliezen op een gezonde en verantwoorde manier. Lees hieronder meer over hoe ik jou kan helpen!

Individuele begeleiding

Wil jij afvallen, heb je klachten of bereik je gewoon niet het resultaat dat je wil behalen? Kom dan langs voor een voedingsadvies op maat. Foodchick helpt jou op een persoonlijke en professionele manier uw overgewicht te verliezen en klachten te verminderen door een voedingsadvies op maat te maken dat bij jou als persoon past.

Bij de individuele begeleiding bespreek ik met jou in een persoonlijk gesprek wat jouw specifieke doelen zijn, jouw persoonlijke gezondheid, verwachtingen en jouw eet- en leefpatroon. Daarnaast neem ik een voedingsanamnese af, van daaruit stel ik samen met jou een behandelplan op en maak ik een voedingsadvies op maat die past bij jouw leefstijl.

Als diëtist help ik jou om uit te zoeken wat het beste advies is, help ik jou om voeding toe te kunnen passen in het dagelijkse leven, begeleid ik je stap voor stap naar het beste resultaat en help ik om je eetpatroon aan te passen en het gedrag blijvend te veranderen. Samen met jou kijk ik naar het doel van de behandeling en bespreken we wat de beste weg is om jouw doel(en) te behalen.

Tijdens het gesprek wordt ook de lichaamssamenstelling gemeten met behulp van een professionele weegschaal die naast het gewicht, ook jouw vetmassa, spiermassa, vochtpercentage en BMI weergeeft. Deze informatie is belangrijk om tot een goed advies te komen.

Naast de persoonlijke gesprekken is er ook een mogelijkheid om met mij af te spreken in een supermarkt waar we samen jouw keuzes gaan bespreken en etiketten gaan lezen. Zodat jij bewuster boodschappen gaat halen en niet meer de verkeerde en ongezonde keuzes maakt.

Medische redenen

Ben je bekend met gezondheidsklachten als diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, hypertensie of maag- en darmproblemen? Ook daarvoor kun je bij Foodchick terecht. Bij klachten zoals bovenstaande wordt er een dieetadvies opgesteld. Dit dieetadvies stel ik samen met jou op en zorgen we ervoor dat jij het kan toepassen in je dagelijks leven.

Bij gezondheidsklachten kan ik jou als diëtist helpen om een goed dieetadvies op te stellen waardoor de klachten zullen verminderen.

Met welke klachten naar de diëtist?

Bij diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, hypertensie, maag- en darmproblemen, verhoogd cholesterol en/of ongewenst gewichtsverlies kun je naar een diëtist. Je kunt op eigen initiatief naar de diëtist, maar je kan ook doorverwezen worden door de huisarts, wanneer je in behandeling staat voor één van bovenstaande klachten.

Gezonde snacks

Verantwoorde tussendoortjes kunnen nog wel eens een ‘dingetje’ zijn. De producten uit de supermarkt zitten vaak vol geraffineerde suikers en E-nummers. Het is jammer als je je hierdoor laat misleiden, terwijl je zelf gemakkelijk een gezonde snack kan kiezen, door het zelf te maken.

Gezond eten betekent niet dat je nooit meer iets lekkers mag. Maar ik wil je wel waarschuwen om je niet te laten misleiden door de ‘gezonde’ keuzes in de supermarkt. De producten uit de supermarkt zitten vaak vol geraffineerde suikers en E-nummers en dus ongezonder dan we van te voren denken.

Verantwoorde snacks zijn leuk om zelf te maken. Geniet er dus van wanneer je de keuken induikt om gezonde tussendoortjes te maken. En geloof me, je hoeft echt geen uren in de keuken te staan en het smaakt zoveel lekkerder!

Om jullie inspiratie te geven, zet ik hier regelmatig recepten op van gezonde snacks. Ontdek zelf hoe lekker en leuk het kan zijn om zelf in de keuken te staan!

logo-circle
T. 06 40 26 72 26
E. hellen@foodchick.nl

  

WhatsApp WhatsApp Me!