Blog

Voedingstips voor jouw wintersport!

Voedingstips voor jouw wintersport!

Denk ook tijdens je weekje wintersport aan gezond eten en drinken. Thuis gaat dit vaak vanzelf, maar op vakantie is het lastiger om gezonde keuzes te maken. Dit heeft met name te maken met alle verleidingen die er te vinden zijn én dan met name op de piste.

Tijdens de wintersport ben je dagelijks fanatiek bezig. Om iedere dag voldoende energie te krijgen is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik bedoel dan met name koolhydraten (om te verbranden), onverzadigde vetten en eiwitten (voor het spierherstel).
Maak daarom bewuste keuzes tijdens jouw eetmomenten om het beste uit de dag te halen!
Lees verder

2020, happy new year!

2020, happy new year!

Het is 2020!

De goede voornemens komen bij iedereen weer boven water. Om zo gezond mogelijk het jaar door te komen zijn er verschillende voornemens. Afvallen, gezonder eten, stoppen met roken, meer bewegen en minder alcohol drinken zijn de meest voorkomende.

Wordt 2020 jouw jaar?
Het jaar waarin jij niet teveel van jezelf vraagt om bovenstaande doelen te behalen. Maar op zoek gaat naar de juiste weg om het deze keer écht te laten lukken.

Lees verder

It’s almost Christmas!

It’s almost Christmas!

De gezelligste dagen van het jaar, Kerst. De dagen waarbij je veel tijd besteed met (schoon)familie en vrienden. Ontzettend leuk deze dagen, samen bijkletsen, borrelen, spelletjes spelen én eten.

En vooral dat laatste is een belangrijk onderdeel van de feestdagen. Veel eten en jezelf uiteindelijk in de weg zitten door een té volle buik.
Wanneer je bezig bent met afvallen, of je hebt gekozen voor een gezonde leefstijl, dan kunnen dit lastige dagen worden.
Om deze dagen gezonder te laten verlopen heb ik een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet.

Lees verder

Hij komt, hij komt.. die lieve goede Sint!

Hij komt, hij komt.. die lieve goede Sint!

De lieve goede Sint is weer in ons land en dat betekent gezellige avond(en) met familie/ vrienden. Bij deze avonden horen vaak een aantal welbekende lekkernijen. Pepernoten, kruidnoten, schuimpjes, taai taai en niet te vergeten die heerlijke chocoladeletters en gevulde speculaas.

Lees verder

Verrast door grote vraag aan koolhydraatarm brood!

Verrast door grote vraag aan koolhydraatarm brood!

Vorige week liep ik bij bakker Voortman in Nijverdal naar binnen. Het grote bord viel gelijk op: koolhydraatarm brood. Hier moest ik meer van weten. De medewerkster vertelde mij dat er ontzettend veel vraag is naar het koolhydraatarme brood. Volgens haar schrijft elke diëtist dit voor aan haar cliënten. Nou, dat ben ik niet geweest.

Zijn koolhydraten dikmakers zoals vaak gezegd wordt? Of zijn we deze voedingsstoffen juist nodig?

Lees verder

Avocado gezond of niet?

Avocado gezond of niet?

Een avocado is een vruchtgroente en valt dus onder de groente. Ze zitten vol mineralen, antioxidanten, vitamines, vezels en onverzadigde vetten.
Het grote verschil met andere groenten is voornamelijk dat de avocado vele vetten bevat. Het gaat hierbij om onverzadigd vet (dit is oké).
Deze onverzadigde vetten verlagen namelijk het LDL- cholesterol en daarmee ook de kans op hart- en vaatziekten.

Lees verder

Oktober, de maand om te starten met jouw gezonde leefstijl!

Oktober, de maand om te starten met jouw gezonde leefstijl!

Het is de maand waarin er veel over gezondheid wordt gesproken, wat betreft Stoptober dan.
Laten we het niet alleen hebben over het stoppen met roken voor een gezondere leefstijl, maar ook over voeding, beweging en alle andere aspecten die erbij komen kijken.

Lees verder

Crashdieet, ongezond!

Crashdieet, ongezond!

Het werd afgelopen week veel besproken in het nieuws: HET CRASHDIEET
Het dieet dat ervoor zorgt dat je alleen maar verder aankomt in gewicht, ondanks de goede resultaten in korte periode.

Een crashdieet is door de meesten van ons wel eens geprobeerd. Ondertussen zijn we ook allemaal (vaak wel meerdere keren) weer terug bij af. Dus wat zijn we er uiteindelijk mee opgeschoten?

Lees verder

de Nutri-Score

de Nutri-Score

Wat is het precies?
De Nutri-Score is een voedselkeuzelogo. Hiermee zou je in één oogopslag zien hoe gezond een product is. Ze geven aan dat je niet verder naar het etiket hoeft te kijken en deze te bestuderen om te beslissen of een product gezond of ongezond is.

Lees verder

De vakantie voorbij!

De vakantie voorbij!

De scholen beginnen volgende week weer bij ons in de regio. In verschillende regio’s zitten de kinderen alweer een weekje op school, dat betekent dat de broodtrommels weer in de rugzakken worden gestopt. Maar hoe vul jij de broodtrommel van jouw kind?

Het kan soms lastig zijn om de broodtrommel op een gezonde manier te vullen. De producten moeten lang mee kunnen en goed blijven. En de grootste uitdaging: jouw kind moet het lekker genoeg vinden om het ook daadwerkelijk en vooral met plezier op te eten.

Lees verder

Vit Teens

Vit Teens

Vanaf 4 september 2019 gaan Fysiocentrum Nijverdal en Foodchick zich inzetten voor kinderen met overgewicht.
Een kind kan het niet alleen, daarom doen wij dit met ouder en kind samen!

Kan jouw kind hulp gebruiken op het gebied van gezonde voeding, beweging of het verbeteren van de leefstijl? Lees dan snel verder.

Lees verder

Diëtist en vergoedingen

Diëtist en vergoedingen

Twijfel jij om naar de diëtist te gaan, misschien wel vanwege de kosten die eraan verbonden zijn? Twijfel dan niet langer, want zelfs vanuit de basisverzekering worden al drie behandeluren vergoed.

Lees verder

Hoe was mijn Week Zonder Vlees?

Hoe was mijn Week Zonder Vlees?

Het is alweer twee weken geleden dat alles en iedereen sprak over de Nationale Week Zonder Vlees en er velen volgden met dit super initiatief van De hippe vegetariër. Jullie weten dat ook ik deze uitdaging ben aangegaan mét veel plezier!
Lees verder

Week Zonder Vlees

Week Zonder Vlees

Is iedere dag vlees eten nog van deze tijd? Als je het mij vraagt, is mijn antwoord ‘nee’!
Naar mijn idee, is dit allang niet meer zo en Volgens mij weten we stiekem allemaal dat een dagje zonder vlees beter zou zijn.
Lees verder

Helft van Nederlanders kampt met overgewicht

Helft van Nederlanders kampt met overgewicht

Het aantal Nederlanders die te kampen heeft met obesitas, is opgelopen tot boven 100.000.
Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van het RIVM en CBS.

Lees verder

Ik wil afvallen, maar nu heb ik het toch al verpest!

Ik wil afvallen, maar nu heb ik het toch al verpest!

Ken je dat gevoel?
Je hebt besloten dat je gezonder wilt gaan leven en daarbij een aantal kilo’s te gaan afvallen. Je begint vol enthousiasme en bent vaak erg streng voor jezelf (té streng misschien wel). Je mag geen chocolade, koekjes, snoepjes o.i.d. De eerste weken is dit hartstikke goed vol te houden, vanwege je enthousiasme, maar dan…
Lees verder

logo-circle
T. 06 40 26 72 26
E. hellen@foodchick.nl

  

WhatsApp WhatsApp Me!