Gezond thuiswerken, hoe doe je dat?

19 oktober 2020 geschreven door Blog

Het dringende advies blijft om zoveel mogelijk thuis te werken. Dit brengt ook nadelen met zich mee. Door het thuiswerken is er namelijk een grote kans dat jouw voedingspatroon anders is dan voorheen (toen je ‘gewoon’ op kantoor mocht werken).
Ik geef jou tips om jouw thuiswerkperiode zo gezond mogelijk door kan komen!

Je neemt de maaltijden en tussendoortjes mee naar je werk en that’s it. Op dit moment weet je alle verleidingen te vinden in de kast en kan je iedere keer een ‘pauze’ inlassen om iets te eten.
Dit maakt het veel lastiger om van al die lekkernijen af te blijven.

Naast het thuiswerken is het tegenwoordig ook nog steeds lastig om naar de sportschool te gaan. De lessen die gegeven worden moeten vaak gereserveerd worden en ik merk ook zelf dat dit regelmatig volgeboekt is.
Wat doe jij zodra de lessen volgeboekt zijn en je niet naar de sportschool kunt? Zorg jij dan toch voor andere work-outs of laat je het gaan?

De gevolgen van het minder (kunnen) bewegen en de vele verleidingen in huis zijn dan ook dat er vaak een stijging plaatsvind in het gewicht. Maar juist in deze tijd blijft het belangrijk om een gezond gewicht en daarbij een gezonde leefstijl aan te houden of toe te passen.
Overgewicht is een risicofactor voor het coronavirus, daarnaast is er een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en andere ziektebeelden.
Zorg daarom voor een gezond gewicht!

Hoe zorg jij ervoor om de thuiswerk periode zo gezond mogelijk door te komen zonder die extra kilo’s op de weegschaal?

  • Zorg voor zo min mogelijk verleidingen in huis (dit begint al bij de boodschappen). Wat er niet is, kan je ook niet eten 😉.
  • Leg het eten voor de dag vast klaar in de keuken, zo hoef je niet iedere keer de kasten open te trekken en de verleidingen tegen te komen.
  • Ga in je pauze lekker naar buiten en ga een rondje wandelen.
  • Drink voldoende
  • Kies voor gezonde producten zoals volkoren brood, groente en fruit. Dit zijn producten die veel vezels en vitaminen bevatten.
  • Neem 2 zuivelmomenten op een dag (yoghurt/ kwark/ melk). Eiwitten zorgen voor een goede verzadiging.
  • Toch meer trek in tussendoortjes? Neem snoepgroenten, vind je dit saai? Dip de groente in hummus of zuivelspread.

Vind je het zelf lastig om de stap te zetten naar een gezonde leefstijl en daarbij behorende doelen te behalen? Ik kan het me voorstellen, vooral in deze periode is het allemaal ingewikkelder geworden.
Laat mij je dan helpen!

P.S. Ik mag en kan mijn werk als diëtist blijven voortzetten, natuurlijk wel met de nodige voorzorgsmaatregelen.
Toch liever een telefonisch consult? Dan is dit zeker mogelijk!

Wil je een afspraak inplannen?
Bel naar 06-40267226
Mail naar hellen@foodchick.nl

WhatsApp WhatsApp Me!