Geen pokรฉbowl zoals we die allemaal kennen, maar deze keer een Mexicaanse bowl!
Lees snel verder voor het recept!
๐๐ป๐ด๐ฟ๐ฒ๐ฑ๐ถ๐ฒฬ๐ป๐๐ฒ๐ปย ๐๐ผ๐ผ๐ฟ ๐ฎ ๐ฝ๐ฒ๐ฟ๐๐ผ๐ป๐ฒ๐ป:
– 150 gram basmati of pandanrijst
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 blikje kidneybonen
– 2 theelepels verstegen Burrito Tex Mex kruiden zonder zout
– Paprikapoeder
– 300 gram passata
– 50 gram geraspte kaas 30+
– Guacamole (zelf maken of kant- en klaar van de versafdeling)
– 50 gr sweet chili tortilla chips
– 1 tomaat
– 1 blikje mais
– Olijfolie
– Naar smaak eventueel nog peper toevoegen.
ย
๐๐ฒ๐ฟ๐ฒ๐ถ๐ฑ๐ถ๐ป๐ด๐๐๐ถ๐ท๐๐ฒ:
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Laat ondertussen de kidneybonen uitlekken en spoel deze af.
Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de kidneybonen, passata en de kruiden toe. Kook de saus en schep regelmatig om. Voeg de rijst en de geraspte kaas toe aan de saus en verwarm nog even 2 minuten.
Snijd de tomaat in blokjes en laat de mais uitlekken.
Serveer de rijst met de tomatenblokjes, mais, tortilla chips en de guacamole in een diep bord.
ย
Buen apetito! ๐