Gezonde leefstijl in strijd tegen coronavirus is beste medicijn

21 september 2020 geschreven door Blog

Dat zwaarlijvigheid oftewel obesitas gezondheidsrisico’s met zich mee brengt, dat weten we allemaal. We hebben het dan over een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en diabetes type 2.
Maar hier blijft het niet bij..

Overgewicht zorgt voor een ernstig ziekteverloop, waarbij het dus langer kan duren voordat je herstelt. Dit geldt niet alleen voor ouderen, maar ook jongeren.

We hebben het allemaal gezien en/ of gehoord op tv, tijdens de eerste golf van het coronavirus waren er vooral ook jongeren met overgewicht die op de IC zijn terecht gekomen.

Om deze redenen te voorkomen, zorg je toch gewoon dat je afvalt? Helaas is dit niet voor iedereen zo gemakkelijk.
Je zult denken, ga meer bewegen, minder eten en je zorgt al voor een gezonde leefstijl. Dat klopt! Alleen klinkt dit in theorie heel gemakkelijk. In de praktijk gaat dit niet direct op.

Nu is het afvalproces voor iedereen verschillend. Het is niet alleen maar dat iemand teveel eet en te weinig beweegt. Hiernaast spelen ook nog verschillende factoren een rol.
Het kan namelijk zijn dat overgewicht erfelijk bepaald is, dat uiteraard niet betekent dat er niks aan gedaan kan worden.
Maar ook slaapritme, eetcultuur en de werking van de darmflora zijn van invloed op het gewicht. En gebruikt iemand medicatie? Dan kan dit zelfs overgewicht veroorzaken (door bijvoorbeeld het versterken van de eetlust) of het afvallen in de weg staan.

Wereldwijd heeft 4 op de 10 mensen overgewicht en 30% obesitas. We kunnen dit dus gaan benoemen als een chronische pandemie.
In de VS heeft 1 op 3 overgewicht en ¼ obesitas.
Wanneer is er sprake van overgewicht en Obesitas?
Overgewicht = BMI 25 – 29
Obesitas = BMI boven 30.

Ben jij benieuwd naar jouw BMI? Klik op onderstaande link.
https://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter.aspx

Heb jij een te hoog BMI? Besluit nu niet om een crashdieet te volgen, dit verstoort namelijk jouw hormoonhuishouding. Het creëren van een gezonde leefstijl is de belangrijkste weg!

Door verschillende factoren kan het dus lastig zijn om zelf de juiste weg in te slaan en af te vallen. Heb jij al meerdere pogingen gedaan, maar lukt het jou maar niet?
Neem gerust contact met me op.
Ik wil samen met jou de weg bepalen naar een gezonde leefstijl waarbij jij jouw doelen gaat behalen!

P.S. vanuit de basisverzekering krijg je 3 behandeluren (+/- 6 consulten vergoed).
Wat houdt jou nog tegen?!

WhatsApp WhatsApp Me!