Mie met wokgarnalen, broccoli en ketjap

27 september 2020 geschreven door Recepten

Toen ik een soortgelijk recept op internet vond, werd ik enthousiast en wilde dit uitproberen.
Vooral omdat ik het zelf soms lastig vind om twee keer per week vis te eten, terwijl ik het juist erg lekker vind.
Nu ik dit gezonde en lekkere gerecht heb uitgevonden, eet ik sowieso 1 keer per week een visgerecht :).
Een groot voordeel van dit gezonde en lekkere gerecht is dat het binnen 20 minuten op tafel staat. Dus ook voor de mensen die minder tijd te besteden hebben om te koken, is dit een échte aanrader!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150-200 gram mie
  • 1 broccoli
  • 3 lente uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram wokgarnalen (diepvries)
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sambal
  • Zout en peper naar smaak toevoegen

Bereidingswijze:

Kook de mie zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze ongeveer 2 minuten.  Giet de broccoli af en snijd vervolgens de lente-uitjes in ringen, hak de knoflook fijn en pers de citroen uit. Verhit olijfolie in een wok pan en fruit de knoflook. Voeg vervolgens de broccoli, ketjap, lente-uitjes, wokgarnalen, citroensap en sambal toe.
Roerbak 5 minuten op hoog vuur en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Voeg de mie toe aan de wok pan, warm nog 5 minuten door en serveer!

Tip: Gebruik volkoren noedels i.p.v. eiermie, dit bevat meer vezels en verzadigd daardoor ook beter!

*Extra tip: Je kunt de garnalen vervangen voor witvis (ook erg lekker).

WhatsApp WhatsApp Me!