Havermout ontbijt!

29 juli 2020 geschreven door Recepten

Havermout is lekker én gezond! Dus een mega goede keuze voor jouw ontbijt!
Hoe kan je dit bereiden? Je leest het hier!

Ik hoor mensen in de praktijk vaak zeggen dat ze niet van havermout houden, maar er valt tegenwoordig zoveel te combineren dat het echt niet meer saai, ouderwets en niet lekker hoeft te zijn! Je kunt er eindeloos mee variëren en het zorgt ook nog eens dat je goed verzadigd raakt.

Om te bewijzen dat havermout echt lekker is, deel ik dit havermout ontbijtje met appel en kaneel. Zo kan jij experimenteren met jouw ontbijt en zul je merken dat dit mega lekker is.
Heb jij niet zoveel tijd in de ochtend? Geen probleem, dit ontbijt kost je slecht een paar minuutjes!

Ingrediënten:

  • 200 ml halfvolle melk of plantaardige melk
  • 40 gram havermout
  • ½ appel
  • 1 theelepel kaneel
  • Handje ongezouten ongebrande noten

Bereidingswijze:

Doe de melk en havermout in een kommetje en zet deze vervolgens 3 minuten in de magnetron. Ondertussen snijd je een halve appel in stukjes. (Houdt je van zachte appel, dan kan je dit toevoegen voordat je de havermout in de magnetron zet).
Haal de havermout uit de magnetron en roer goed door. Voeg vervolgens de appel, kaneel en noten toe.
Klaar is jouw ontbijt! Eet smakelijk!

WhatsApp WhatsApp Me!