Eten uit verveling, herkenbaar?

16 april 2020 geschreven door Blog

Inmiddels zitten we alweer 5 weken thuis te werken, heel benieuwd hoe dit bij jou gaat? Ik krijg veel reacties van mensen die aangeven dat de verleidingen groter zijn. Ik moet toegeven dat het lastig is om je gezonde leefstijl aan te passen in deze tijd, maar zeker niet onhaalbaar!!

Je snaait namelijk sneller wanneer de verveling toeslaat. Hoe minder je met je gezondheid bezig bent, hoe eerder je iets te snaaien wilt pakken. Ik ga je wat tips geven om jou deze tijd, we weten niet hoe lang nog door te laten komen, zonder kiloโ€™s aan te komen. Waarschijnlijk heb je niet eens in de gaten wat je (onbewust) in je mond stopt. Let hier dan ook vooral op.

Hoe kan je dit het beste doen? Door bijvoorbeeld een eetdagboek bij te houden, schrijf een week lang op wat je hebt gegeten en gedronken. Op deze manier krijg je inzicht in jouw eetgedrag. Een vrij makkelijke manier om te ontdekken waar jouw eetgedrag vandaan komt. Misschien heb je wel een hele stressvolle dag gehad, of eet je gemakkelijk uit verveling.

Blijf in beweging! Ben je klaar met werken? Ga niet voor de tv hangen, maar probeer afleidingen te vinden en ga iets doen. Dit kan een oefening zijn tijdens het tv kijken, rondje wandelen, puzzelen, spelletjes etc. Het is maar net wat jij leuk vind om te doen, maar hiermee verleg jij je gedachten.

We hebben ontzettend veel geluk met het mooie weer, gun jezelf dan ook een lekker momentje in de zon. Het mooiste is als je dit combineert met beweging. Maak een wandeling of ga een rondje fietsen. Je haalt vitamine D op en je kunt even lekker je hoofd leegmaken. Verder is er (bijna) geen ijswinkel open, dus deze verleidingen heb je alweer overwonnen.

Wat ik ook nog mee wil geven is dat je voldoende water drinkt. Wist je dat je dorstgevoel kan verwarren met hongergevoel? Deze gevoelens zijn soms moeilijk te onderscheiden van elkaar.
Heb je het idee onverzadigbaar te zijn? Drink dan een glas water voor of tijdens je maaltijd. De regel is dat je pas na 20 minuten voelt dat je verzadigd bent.

Wanneer er wel momenten zijn waarop je รฉcht iets lekkers wilt pakken? Kies dan bewust dat wat jij lekker vindt en GENIET er dan ook oprecht van, maar let op: houdt je gedachten erbij en zorg dat dit niet te vaak gebeurd.

Liefs,

Foodchick

WhatsApp WhatsApp Me!