Thuiswerken? Zorg goed voor jezelf!

17 maart 2020 geschreven door Blog

Het is een lastige situatie, normaal stap jij op je fietsje naar het werk, nu snap je uit bed en beweeg je alleen af en toe om een kopje koffie/ thee of iets te eten te pakken.
Na het werk ging je vaak door naar de sportschool, maar dit is niet meer mogelijk want alle sportscholen zijn gesloten i.v.m. het Coronavirus.
Je nam altijd netjes jouw goed gevulde broodtrommel mee naar je werk, maar nu liggen er thuis vele verleidingen in de kast.

Wat nu? Zit jij ook met de vraag hoe je ervoor zorgt dat de verleidingen niet te groot worden en hoe je nu kunt zorgen voor voldoende beweging?

Ik geef je tips om de komende weken zo gezond mogelijk door te komen.

Voedingstips:

 1. Haal niet teveel boodschappen in huis (misschien is dit niet eens meer mogelijk door het hamsteren).
 2. Ga zelf niet hamsteren! Help elkaar door iedereen de kans te geven om voldoende boodschappen in huis te halen.
  De bevoorrading wordt gewoon weer aangevuld in de supermarkten, dus denk ook aan een ander!
 3. Kies voor gezonde producten zoals volkoren brood, groente en fruit. Dit zijn producten die veel vezels en vitaminen bevatten.
 4. Neem 2 zuivelmomenten op een dag (yoghurt/ kwark/ melk). Eiwitten zorgen voor een goede verzadiging en zijn goed voor de spiermassa.
 5. Toch meer trek in tussendoortjes? Neem snoepgroenten, vind je dit saai? Dip de groente in hummus of zuivelspread.

Beweegtips:

 1. Wandel een rondje door het bos. Hier zul je weinig mensen tegenkomen en blijft de kans klein dat het virus overgedragen wordt. Door een rondje te gaan wandelen verhoog je direct jouw vitamine D inname. Belangrijk voor de botten.
  Ga je liever hardlopen of een stukje fietsen? Dan kan dit natuurlijk ook gewoon!
 2. Zoek oefeningen of complete workouts op internet. Je kunt vele oefeningen doen waarbij geen fitnessapparaten, dumbells en kettlebels etc. nodig zijn.
  P.S. Touwtje springen is een goede oefening, schaf deze eventueel aan.
 3. Plan je home work-outs in! Het is makkelijk om thuis andere dingen te gaan doen Iets met Netflix bijvoorbeeld). Zorg er dus voor dat jij jouw sportmomenten blijft blokken in jouw agenda!
 4. Maak ruimte voor je work-out! Misschien heb je plek op zolder of in de logeerkamer. Maak hier dan gebruik van! Heb je deze ruimte niet beschikbaar, verplaats een aantal meubels om ruimte te creรซren.
 5. Loop niet alleen even naar het koffiezetapparaat, maar loop tussendoor eens een rondje door het huis. Heb je een trap? Ga deze een aantal keren op en af. Zorg ook bij thuiswerken dat je 10.000 stappen haalt.

ZORG GOED VOOR JEZELF! LET OP JOUW VOEDING EN BEWEEG VOLDOENDE!

WhatsApp WhatsApp Me!