Coronavirus: Hoe bescherm je jezelf er tegen?

13 maart 2020 geschreven door Blog

Nu het coronavirus dichterbij komt, vraag jij je vast af wat je er tegen kunt doen om dit te voorkomen. Heb je een goede weerstand? Of is het nodig deze te verbeteren?

Laten we het eerst eens hebben over een goede weerstand om van daaruit een conclusie te trekken of deze voor jou te verbeteren valt. Want wat houdt de weerstand eigenlijk in?

Het is een functie van je afweersysteem, dit hoort je beschermen tegen invloeden en bedreigingen van buitenaf, zoals virussen en bacteriรซn. Het afweersysteem herkent lichaamsvreemde micro-organismen en is in staat deze op te ruimen. Daarom is het zeker belangrijk om jouw weerstand zo hoog mogelijk te houden. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw weerstand optimaal blijft om ziekten en virussen tegen te gaan?

Zorg voor een gezond en volwaardig voedingspatroon! Waar moet je op letten? Hieronder geef ik 5 adviezen om jouw weerstand zo optimaal mogelijk te houden.

Advies 1:ย  Eet voldoende groente en fruit voor de inname van vitaminen.
Hoeveel groente en fruit heb je nodig per dag?
– 2 stuks fruit (200 gram)
– 250 gram groente

Advies 2: Kies in je dagelijkse voedingspatroon voor volkoren producten zoals volkoren brood, zilvervliesrijst en volkoren pasta en varieer met vlees en vissoorten. Bak vlees of vis in vloeibare bak- en braad.

Advies 3: Zorg voor voldoende vocht inname (1,5 โ€“ 2 liter per dag).

Advies 4: Beweeg voldoende. Ook dit is belangrijk om jouw weerstand op peil te houden of te verbeteren. Ga jij naar buiten? Verhoog je direct jouw vitamine D. Wandel dus gerust een rondje door het bos. Hier zul je weinig mensen tegenkomen en blijft de kans op een coronavirus klein ๐Ÿ˜‰.

Advies 5: Slaap voldoende en neem voldoende rust.

Kortom:
Eet gezond, kies voor producten met vitamine C (groente en fruit) en zorg voor voldoende beweging en een goede nachtrust.
Op deze manier houdt jij jouw weerstand op peil en zal het coronavirus minder kans hebben om jou te besmetten!

Naast alle bovenstaande adviezen, zijn er nog een aantal belangrijk omtrent het coronavirus:

  • Was regelmatig je handen,
  • Schud geen handen,
  • Moet je hoesten of niezen, doe dit aan de binnenkant van je elleboog,
  • Gebruik papieren zakdoekjes,
  • Zit niet aan je gezicht,
  • Blijf thuis en verzet je afspraak bij verkoudheidsklachten.

LAATSTE ADVIES: HAMSTEREN IS NIET NODIG! DE BEVOORRADING IN SUPERMARKTEN WORDEN ALLEMAAL WEER AANGEVULD!

 

WhatsApp WhatsApp Me!