Kookinspiratie: Vega Mexicaanse Lasagne

9 maart 2020 geschreven door Recepten

Vandaag is de Week Zonder Vlees van start gegaan.
Om jou te inspireren voor de maaltijden, deel ik vandaag deze Mexicaanse lasagne.
Je zult merken dat vegetarisch eten niet saai, smakeloos of ingewikkeld hoeft te zijn.  Tegenwoordig zijn er vele keuzes die het gemakkelijker maken. Iedere dag een feestje maken van jouw maaltijd door kleurrijke groenten en peulvruchten toe te voegen. Wat wil je nog meer? 😉
Probeer dit gerecht maar eens, want zelf proeven is geloven!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pak lasagne bladen (volkoren)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 150 gram mais
  • 150 gram kidneybonen
  • 400 gram tomatenblokjes
  • Geraspte kaas (30+)
  • 1 bekertje crème fraiche/ zure room

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met 1 uitgeperste teen knoflook aan. Voeg na 2-3 minuten de paprika toe en bak dit een paar minuten mee totdat de paprika wat zachter is. Dan voeg je de kruiden, tomatenblokjes, mais en kidneybonen toe en laat je dit circa 10 minuten zachtjes pruttelen.
Verdeel een lepel van de saus over de bodem van een ovenschaal, daarna een laagje lasagne bladen, laagje saus, laagje lasagne bladen.
Eindig met een laagje tomatensaus. Verdeel hier wat geraspte kaas overheen.
Zet de lasagne voor circa 30 minuten in de oven totdat de lasagne bladen zacht zijn en de kaas  gesmolten is. Serveer met een beetje crème fraiche of zure room.

 Tip: Je kunt eventueel vegetarisch gehakt toevoegen.
(Niemand die dit in de gaten heeft).

 

WhatsApp WhatsApp Me!