Oostenrijkse Kaiserschmarrn

30 januari 2020 geschreven door Recepten

Gisteren schreef ik in mijn blog hoe belangrijk het is om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen tijdens een weekje wintersport. Dit voornamelijk omdat je dagelijks fanatiek bezig bent.
Hierover gaf ik dan ook een aantal tips. Zie: www.foodchick.nl/2020/01/29/voedingstips-voor-jouw-wintersport/
Ben jij ook dol op die Oostenrijke Kaiserschmarrn? Lees hier snel verder voor een gezondere variant die je zelf thuis kunt maken.

We kennen allemaal van die dagen dat je écht zin hebt in die Oostenrijkse Kaiserschmarrn, Tiroler Grössl of de grote borden met schnitzels.
Toch zijn dit geen verstandige keuzes, met name door de grote porties bevat het een flink aantal calorieën.
Kan jij het toch niet laten? Deel dan jouw portie met een vriend(in), familielid, partner.

Ik zelf, ben in mijn wintersport periode ook eens gezwicht voor die overheerlijke Kaiserschmarrn.
Oh, wat vind ik dit lekker, maar ik weet ook dat dit absoluut niet verantwoord is.

Terug in Nederland bedacht ik me om op zoek te gaan naar een gezonder alternatief. Ik wilde ook eens in het weekend (verantwoord) genieten van een portie zelfgemaakte Kaiserschmarrn.
En deze vond ik. Ik moest dit recept direct uitproberen. Dank je wel Reny van Mindyourfeed voor dit heerlijke recept!

Kaiserschmarrn (voor een flinke schaal):

  • 125 gram speltbloem
  • 3 eieren
  • 300 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 30 gram rozijnen
  • 1 appel
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • Poedersuiker (garnering)
  • Boter/ olie om in te bakken

Bereidingswijze:
Wel de rozijnen 10 minuten in een schaaltje met koud water.

Splits de eieren, van de eiwitten op in een vetvrije kom. De dooiers mogen in een anders schaal, deze klop je luchtig met de suiker en kaneel. Voeg beetje bij beetje de bloem en de melk toe en meng tot een glad beslag.

Gebruik de keukenmachine, of een handmixer, om de eiwitten stijf te slaan. Ga door met mixen totdat er pieken in het eiwit ontstaan, die niet meer omvallen.

Laat de rozijnen uitlekken en schep ze door het beslag. Spatel nu ook voorzichtig het opgeklopte eiwit erdoor, rustig aan zodat de luchtigheid behouden blijft.

Snijd de appels in blokjes.

Verwarm boter in de koekenpan. Schep het kaiserschmarrn beslag in de pan, draai de vlam wat lager en laat de pannenkoek rustig aan de ene kant gaar worden. Is de koekenpan niet groot genoeg, schenk dan eerst ongeveer de helft van het beslag in de pan.

Gebruik een spatel om de koek om te draaien, het geeft niet als deze breekt want dat ga je uiteindelijk toch zo doen. Laat de andere kant van de pannenkoek ook even mooi bruin worden, en daarna mag je met de spatel stukjes gaan maken van de pannenkoek.

Schep de blokjes appel in de pan en laat deze rustig meebakken.

Bak de stukjes kaiserschmarrn nog even aan alle kanten bruin en schep ze dan op een schaal. Bestrooi de Oostenrijkse kaiserschmarrn met poedersuiker, GENIET!

Tags:

WhatsApp WhatsApp Me!