Ik merk in de praktijk dat het heel lastig is om geen/ weinig pakjes en zakjes te gebruiken voor bepaalde gerechten.
Ik wil jullie laten zien dat dit niet moeilijk en tijdrovend hoeft te zijn en dat er niet altijd veel (onbekende) producten voor nodig zijn.
Pakjes en zakjes bevatten ontzettend veel toevoegingen zoals zout. Onze zoutinname ligt al behoorlijk hoog, wanneer er dan ook nog eens pakjes en zakjes toegevoegd worden, dan bestaat de kans dat jouw inname ver boven je dagelijkse behoefte uitkomt. Een te hoge inname kan schadelijk zijn voor hart- en vaat.
Om jullie te laten zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn om geen pakjes en zakjes te gebruiken deelde ik vorige week mijn zelfgemaakte macaroni op social media. Naar aanleiding hiervan kreeg ik ontzettend veel vragen naar het recept. Deze heb ik dan ook voor jullie uitgewerkt.
Ingrediรซnten
Voor 4 personen:
- 250 gram mager rundergehakt
- 300 gram volkoren pasta
- 450 gram macaroni en spaghetti groenten
- 1 courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- Italiaanse kruiden
- Tijm/ rozemarijn
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de ui en de knoflook fijn.
Bak het gehakt rul in een wok pan, voeg de gesneden ui en knoflook hieraan toe.
Voeg vervolgens de groenten (groentepakket + courgette) erbij.
Daarna kunnen de tomatenblokjes, tomatenpuree en de kruiden toegevoegd worden, meng alles goed door elkaar en laat dit een paar minuten zachtjes pruttelen.
Proef of het goed op smaak is en voeg naar wens eventueel nog wat kruiden toe.
Giet de pasta af en meng deze door jouw zelfgemaakte pastasaus.
Eet smakelijk!
P.S. Wanneer jullie recepten maken van Foodchick, vind ik het leuk om dit terug te zien! Laat mij er dus vooral van meegenieten ๐