Crashdieet, ongezond!

25 september 2019 geschreven door Blog

Het werd afgelopen week veel besproken in het nieuws: HET CRASHDIEET
Het dieet dat ervoor zorgt dat je alleen maar verder aankomt in gewicht, ondanks de goede resultaten in korte periode.

Een crashdieet is door de meesten van ons wel eens geprobeerd. Ondertussen zijn we ook allemaal (vaak wel meerdere keren) weer terug bij af. Dus wat zijn we er uiteindelijk mee opgeschoten?

Ik snap echt wel dat het ideaal lijkt om in korte tijd veel gewicht te verliezen, want een leefstijlverandering heeft veel meer tijd nodig! Maar levert dit uiteindelijk wel de resultaten op die je graag wil behalen? Waarom start je aan dit dieet? Alleen om af te vallen? Of wil je juist blijvend afvallen?

Wanneer je blijvend wil afvallen, is het belangrijk de leefstijl hierop aan te passen.  Een crashdieet is niet verantwoord, er is een verhoogde kans op voedingstekorten.
Bij een gezonde leefstijl die voor jou berekend is krijg je alle voedingsstoffen binnen en mag je alsnog héél véél producten ‘gewoon’ eten.

Het verbeteren van de leefstijl levert jou veel meer gezondheidsvoordelen op. Hierbij gaat het niet alleen om het terugdringen van het gewicht, maar ook het verkleinen van de kans op diabetes type 2, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Soms lukt dit niet alleen en heb je iemand nodig die jou helpt de gezondere keuzes te maken. Schaam je niet, maar trek aan de bel!  In de supermarkt begint de verleiding/ misleiding al.
Daarom is het belangrijk dat jij weet wat gezond is en dat ‘gezond’ jouw nieuwe standaard wordt! Wat jouw doel ook is!

Wat kan Foodchick voor jou betekenen?
Ik schrijf als diëtist absoluut geen (tijdelijke) diëten voor, maar ga samen met jou op zoek naar een gezonde leefstijl die haalbaar is en die bij jouw doelen en wensen past. Daarnaast kan ik jou helpen om betere en gezondere keuzes te maken en blijf ik jou op weg helpen door jou te blijven motiveren en inspireren.

 

WhatsApp WhatsApp Me!