Pizza wrap!

13 september 2019 geschreven door Recepten

Het weekend staat weer voor de deur.  Dat betekent gemakkelijke, snelle gerechten op tafel met veel kcal, koolhydraten, vetten en zouten.

De meeste mensen die bij me op consult komen vinden het lastig om in het weekend gezond te eten. Want het is weekend, dit associëren we met gezelligheid en dús met eten. Waarom? Het kan toch ook gezellig zijn met gezondere producten?

Ook hebben de meesten in het weekend minder zin om te koken, dus dan maar ‘gemakkelijk en snel’ eten op tafel. Oftewel patat, kant- en klaar pizza, chinees etc. En dit gebeurt vaak niet één keer, maar meerdere keren in het weekend.

Stel, jouw doel is afvallen en vult jouw weekenden op deze manier in, dan kan je vijf dagen heel goed je best doen en een gezonde leefstijl aanhouden, maar dit gaat je niet helpen jouw doelen te behalen!

Wat kan je dan wel doen?

Nou.. kies bijvoorbeeld voor een pizza wrap.  Een snel recept die je zelf kunt beleggen en dus zo gezond kunt maken als je wil. En dan het allerbelangrijkst, dit smaakt alsof je een ongezonde vette pizza naar binnen zit te werken, maar dan véél gezonder :).

Natuurlijk mag je genieten, maar geniet met mate!

Recept pizza wrap:

  • Volkoren wrap
  • Tomatenpuree
  • Groenten naar keuze (ik kies vaak voor champignons, paprika, tomaat)
  • Magere vleeswaren: achterham, kipfilet, parmaham etc.
  • Mozzarella
  • Geraspte kaas 30+
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:
Besmeer de volkoren wrap met de tomatenpuree. Snijd de groenten in stukjes en de vleeswaren en de mozzarella in reepjes. Beleg vervolgens de wrap met de gesneden producten.
Strooi de geraspte kaas 30+ en de Italiaanse kruiden erover.
Leg de wrap vervolgens voor ongeveer 8 minuten in de oven op 180 graden. Klaar is jouw pizza!

Bon appétit!

WhatsApp WhatsApp Me!