De vakantie voorbij!

23 augustus 2019 geschreven door Blog

De scholen beginnen volgende week weer bij ons in de regio. In verschillende regio’s zitten de kinderen alweer een weekje op school, dat betekent dat de broodtrommels weer in de rugzakken worden gestopt. Maar hoe vul jij de broodtrommel van jouw kind?

Het kan soms lastig zijn om de broodtrommel op een gezonde manier te vullen. De producten moeten lang mee kunnen en goed blijven. En de grootste uitdaging: jouw kind moet het lekker genoeg vinden om het ook daadwerkelijk en vooral met plezier op te eten.

Hier een aantal tips om de broodtrommel smaakvol te vullen:

  • Gebruik allereerst een leuke, goed sluitende broodtrommel.
  • Geef geen snel bederfelijke vleeswaren zoals rosbief, fricandeau of filet americain mee.
    30+ kaas, zuivelspread, gekookt ei of hüttenkase zijn hele goede keuzes.
  • Voeg ook komkommer, paprika of snacktomaatjes toe. Dit kan als beleg, maar ook als extra tussendoortje.
  • Maak brood met kaas een avond van tevoren klaar en leg het in de vriezer. Wanneer je het dan meegeeft naar school, is het tegen de lunch ontdooid en is de kaas niet zweterig.
  • Notenpasta/ pindakaas, halvajam of appelstroop is een goede belegkeuze voor jouw kind.
  • Stop de eerste dagen een lief briefje in de broodtrommel.

Het Voedingscentrum heeft hele leuke tips op de website staan om de broodtrommel van jouw kind gezonder te maken en het er aantrekkelijk uit te laten zien.

Het draait niet alleen om gezonde producten in de broodtrommel, maar het is ook belangrijk om jouw kind het juiste drinken mee te geven. Pakjes drinken bevatten ontzettend veel suikers, vaak tot wel 7 suikerklontjes. Door het hoge suikergehalte, zijn de pakjes drinken niet zo geschikt om mee te geven naar school.

Nu vraag je je misschien af wat je jouw kind dan wel mee kunt geven?
De beste keuze blijft een flesje, bidon of mooie drinkbeker met water, deze kan ook weer makkelijk gevuld worden. Je kunt het water leuker maken door er schijfjes citroen, komkommer of limoen toe te voegen. Verder kun je ervoor kiezen om je kind een pakje halfvolle melk mee te geven. Let er wel op, wanneer er geen koelkast aanwezig is, de melk in een thermosfles te doen om te voorkomen dat het lauw wordt.

Zorg er dus voor dat jouw kind gezond eten meekrijgt naar school, zo helpt iedereen mee aan een gezonde schoolomgeving!

WhatsApp WhatsApp Me!