Sajoer boontjes met kip en zilvervliesrijst

24 april 2019 geschreven door Recepten

Laatst had ik veel zin in sajoer boontjes, alleen kies ik deze liever niet uit een pakje.
Toen kwam ik op het idee om dit eens zelf te proberen en ging op zoek naar recepten.
Uiteindelijk heb ik inspiratie opgedaan van verschillende recepten en hier een eigen draai aan gegeven.
En wat smaakte dit goed :).

Ingredi├źnten:

  • 500 gram sperziebonen (mag ook uit de diepvries)
  • 1 ui
  • 2 theelepels ketjap
  • 2 theelepels sambal
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 200 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • Gebakken uitjes
  • 200 gram kipfilet/ kippendijen
  • Zilvervliesrijst
  • Cassave kroepoek
  • Optioneel: ananas (vers of uit een blikje)

Bereidingswijze:
Wanneer je verse boontjes gebruikt, verwijder dan eerst de uiteindes van de boontjes en spoel de boontjes af. (Ik gebruikte zelf boontjes uit de diepvries).
Maak in een keukenmachine een gladde pasta van de ui, knoflook, ketjap, sambal en het korianderzaad.
Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Verhit de pasta in een wokpan en voeg de bonen hier aan toe. Voeg vervolgens de bouillon en de kokosmelk toe en laat dit voor ongeveer 10 minuten pruttelen.
Bak de kipfilet/kippendijen gaar en goudbruin. Grill ondertussen de ananasstukjes even in een grillpan.
Serveer de boontjes met de kippendijen, zilvervliesrijst, cassave kroepoek en eventueel de gegrilde ananas stukjes.

P.S. Wanneer je dit recept gaat uitproberen, zou ik het leuk vinden dat je dit met mij wil delen op social media (instagram: foodchick_dehippedietist en facebook: foodchick).

WhatsApp WhatsApp Me!