Ik wil afvallen, maar nu heb ik het toch al verpest!

20 februari 2018 geschreven door Blog

Ken je dat gevoel?
Je hebt besloten dat je gezonder wilt gaan leven en daarbij een aantal kilo’s te gaan afvallen. Je begint vol enthousiasme en bent vaak erg streng voor jezelf (té streng misschien wel). Je mag geen chocolade, koekjes, snoepjes o.i.d. De eerste weken is dit hartstikke goed vol te houden, vanwege je enthousiasme, maar dan…

Niemand houdt het vol om zijn leven lang niks lekkers te eten, verban dit daarom niet uit je leven, maar geniet ervan wanneer je af en toe voor iets lekkers kiest. LEES: af en toe 😉

In de praktijk kom ik de uitspraak ‘ik heb het toch al verpest’ regelmatig tegen.
Zonde als je het mij vraagt, want zulke gedachten kunnen jouw doelen in de weg staan. Je hebt besloten om een betere versie van jezelf te maken en dan krijg je dit. Je baalt dat je een keer iets lekkers hebt gegeten en je denkt direct ‘slecht’ bezig te zijn.
Denk je echt dat dit ene extraatje ervoor zorgt dat jij jouw doelen niet behaald?

Dat ene snoepje, koekje of portie patat betekent echt niet dat je slecht bezig bent, maar als je de gedachte volhoudt met ‘ik ben toch al slecht bezig, dus dan kunnen de andere extraatjes er ook nog wel bij.’ Dan wordt het een ander verhaal. Deze gedachten gaan er alleen maar voor zorgen dat je nóg meer gaat eten.
Die ene keer cheaten, hoeft jouw doelen niet direct in de weg te staan. Maar wanneer je in deze vicieuze cirkel blijft en door gaat eten, dan kan het nog wel eens negatief uitpakken voor het behalen van jouw doelen.

CONCLUSIE:
Door té streng voor jezelf te zijn, wordt de behoefte naar wat lekkers alleen maar groter.
Mijn advies is dan ook: Af en toe genieten, mag!
Je verpest je doelen echt niet door een keer wat lekkers te eten!
Zorg alleen dat het bij die ene maaltijd blijft en GENIET!!
BALANCE IS THE KEY!

WhatsApp WhatsApp Me!