Risotto! Dit vind ik heerlijk, maar had het nog nooit zelf klaargemaakt. Sterker nog, ik wist eigenlijk helemaal niet hoe je dit precies moest bereiden.
Vorige week was het zover, ik heb toen voor het eerst zelf risotto gemaakt :).
Ik vond het zo lekker dat ik het eigenlijk direct met jullie wilde delen.
Op Insta Stories kwam uit de poll dat jullie dit recept dan ook graag wilden hebben, daarom deel ik hem op mijn website.
Het is een makkelijk gerecht en echt niet moeilijk om zelf klaar te maken.
Ingrediรซnten voor 4 personen:
– 300 gram risottorijst
– 3 kipfilets in blokjes gesneden
– 1 stronk broccoli
– 1 ui
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 2 tomaten
– 700 ml bouillon
– Parmezaanse kaas (topping)
– Peper
– Zout
Bereidingswijze:
Snijd de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes, snipper de ui en snijd de roosjes van de broccoli.
Bak de kipfilet rondom bruin en voeg naar smaak kipkruiden toe en eventueel een beetje peper en zout.
Zet de kipfilet in een schaaltje apart.
Fruit de ui in een beetje olie in dezelfde pan. Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels gaan glanzen en een beetje doorzichtig worden.
Verwarm de bouillon en voeg telkens een soeplepel toe aan de rijst, roer tot de bouillon is opgenomen. Voeg de kip en groenten toe aan de risotto rijst. Schep steeds een beetje bouillon in de pan, wanneer de vorige schep bouillon opgenomen is. Herhaal dit, totdat de rijst gaar is.
Serveer de risotto en bestrooi met een beetje Parmezaanse kaas.
ย