Pasta ovenschotel

15 augustus 2017 geschreven door Recepten

Wat houd ik van pasta’s!

In de praktijk merk ik dat pasta vaak als ongezond en slecht wordt gezien.
Dit vind ik erg jammer, want een pasta past heel goed in een gezond voedingspatroon. Maak alleen wel de juiste keuze en kies voor een volkoren variant en de juiste portiegrootte.
Ik zorg zelf voor een betere verdeling van de pasta en groenten (meer groenten, minder pasta)
Soms kies ik er zelfs voor om de volkoren pasta weg te laten en deze te vervangen voor de courgetti.

Omdat deze pasta ovenschotel één van mijn nieuwe favorieten is geworden, wil ik deze met jullie delen!

Ingrediënten
4 personen:
– 300 gram volkoren pasta
– 500 gram mager gehakt
– 1 ei
– 3 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– 1 pot pastasaus
– 500 gram broccoli (mag altijd meer ;))
– Geraspte kaas 30+

Bereiding:
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Kneed het gehakt en voeg hier het ei, paneermeel en italiaanse kruiden aan toe. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Rol kleine gehaktballetjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de balletjes rondom bruin en laat ze daarna gaar worden.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ook de broccoliroosjes 4 minuten en giet ze af. Voeg de pastasaus toe aan de gehaktballetjes. Doe de pasta en broccoli in de ovenschaal en voeg de balletjes hieraan toe. Meng alles voorzichtig door elkaar. Strooi de 30+ kaas er overheen en zet de ovenschotel 20 minuten in de oven.

Enjoy your meal!

WhatsApp WhatsApp Me!