Fitter, blijer én gezonder worden!

3 juli 2017 geschreven door Blog

Het roer moest om! Door mijn gezellige studentenleven heb ik niet echt gezond geleefd. Hier moest verandering in komen vond ik zelf. Toen ik weer in Nijverdal ging wonen ben ik daarom ook veel gezonder gaan leven.
Ben jij benieuwd hoe ik dit heb gedaan? En hoe blij ik ben geworden? Lees dan snel verder.

Tijdens mijn studie Voeding & Diëtetiek heb ik volop genoten van het ‘makkelijke’ leventje, waar school, vrienden en uitgaan zeer belangrijk waren. Ik heb deze studie gevolgd in Groningen en heb daar dan ook 4 jaar met plezier gewoond.
Het uitgaansleven ging daar altijd door en ik vond dat fantastisch! Gezellig borrelen met vrienden mét daarbij natuurlijk lekkere snacks.
Ik heb genoten van dit leventje, maar terug in Nijverdal besloot ik de gezondere versie van mezelf op te zoeken.
Hoezo wilde ik dit ineens? Dit had natuurlijk te maken met wat ik tijdens de opleiding had geleerd, ik wilde goede adviezen kunnen geven en hoe kan dit beter dan uit eigen ervaring te spreken? Maar ook omdat ik zelf een fitter en energieker lichaam wilde.

Ik besloot om de geraffineerde suikers uit de voeding weg te laten. De ongezonde snacks zoals koek, snoep etc. liet ik staan, maar ook de vette vleessoorten. Ik ruilde dit in voor veel groenten, magere vleessoorten, rijst en pasta’s. Ik begon meer te variëren met ontbijt en lunch recepten. Ik werd op dat moment geïnspireerd door de boeken van Rens Kroes. Hier haalde ik veel recepten uit.

Ik merkte al vrij snel dat ik me energieker en fitter voelde. Hier werd ik blij van! Daarnaast viel ik ook nog een paar kilo af (dit was natuurlijk mooi meegenomen :)). Ik kreeg complimenten van de buitenwereld en dit deed me goed.

Sporten zat op dat moment even niet meer in mijn systeem zoals dat eerder altijd was. Ik sportte wel, maar niet vaak. Na 2 maanden besloot ik om het sporten er ook weer bij op te pakken.
En wat was ik blij dat ik hier weer mee gestart was!
Ik voelde me heerlijk, zag mijn lichaam veranderen in een strakkere body en ik was eindelijk eens blij met mijn benen. Dit kwam vooral doordat ik krachttraining had uitgevonden, it makes me happy!!

Het bleef niet alleen bij het energieker, fitter voelen en mooiere benen hebben. Ook kreeg ik een gezondere en dikkere haarbos.
Mijn kapster staat er nog steeds versteld van hoe mijn haar verbeterd is.
Ik durf mezelf best een ijdeltuit te noemen, dus je snapt hoe belangrijk een gezonde huid en een mooie haarbos voor me zijn en hoe gelukkig ik ervan ben geworden.

Hoe ziet mijn voeding er nu uit? Gezond, maar ook ongezonde maaltijden komen in mijn voedingspatroon voor. BALANCE IS THE KEY!
Dus laat ik me wel eens gaan? Zeker, ik geniet in het weekend ook graag van een patatje, wijntje of andere lekkernijen. Maar daarna pak ik de normale (gezonde) gewoonten weer op en geniet ik volop!

Waar wacht jij nog op?
Begin vandaag nog met de start van jouw gezonde levensstijl! Lukt het jou niet zelf? Zet de eerste stap en neem contact met mij op!

 

WhatsApp WhatsApp Me!