Salade met kikkererwten

22 juni 2017 geschreven door Recepten

De temperaturen zijn hoog, de zon schijnt en het is weer donderdag! Redenen genoeg om een leuk recept met jullie te delen. En deze keer is dat een heerlijk frisse salade!  Met deze hoge temperaturen wil je niet te lang in de keuken doorbrengen. Heb je toch zin in een gezonde en voedzame lunch? Dan is dit recept echt iets voor jou! Het is lekker verfrissend, voedzaam én het staat binnen no-time op tafel.

Ingrediënten voor 2 personen:
– 100 gram bladspinazie
– 1 courgette
– 200 gram kikkererwten
– 2 wortelen
– 6 radijsjes
– Scheutje olijfolie
– Snufje zout
– 1 limoen/citroen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng de kikkererwten met cayennepeper, zout en een scheutje olijfolie in een kom. Verspreid ze over de bakplaat die bedekt is met bakpapier en zet ze 30 minuten in de oven, schep om en laat ze nog ongeveer 10 minuten in de oven staan.

Snijd in de tussentijd de wortelen, courgette en de radijsjes in dunne plakjes.
Verdeel de bladspinazie over de borden en voeg de groenten hieraan toe. Schep de geroosterde kikkererwten er overheen.
Breng op smaak met limoen of citroensap, peper & zout en een scheutje olijfolie.
Dit zorgt voor een heerlijke frisse smaak aan de salade.

TIP:
Ben je meer een zoetekauw? Kies dan voor de zoete variant van de kikkererwten.
Leg de kikkererwten 30 minuten in de oven. Maak ondertussen een mengsel van honing, kaneel, nootmuskaat en olijfolie. Roer het mengsel na 30 minuten over de kikkererwten en zet het vervolgens nogmaals 10 minuten in de oven.

Bon appetit!

WhatsApp WhatsApp Me!