Zalm zit vol goede vetten die ons lichaam nodig heeft. Zalm bevat vooral omega-3 vetzuren, deze vetzuren zijn essentieel en hebben een postieve werking op ons lichaam. Essentieel wil zeggen dat het lichaam ze wel nodig heeft, maar deze niet zelf aanmaakt. Omega-3 vetzuren remmen onstekingen en beschermen ons tegen hart- en vaatziekten, daarnaast zijn ze goed voor onze hersenen.
Waar wacht je nog op? Probeer snel deze pasta uit! 🙂
Ingrediënten:
– 4 stukken zalmfilet
– 3 teentjes knoflook
– Zout en peper
– 3 eetlepels gedroogde tijm
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 of 2 courgette (ligt aan de grootte, op het moment zijn ze vrij klein en gebruik ik er 2)
– 2 roma tomaten
– 2 rode uien
– Handje champignons
– 400 gram tagliatelle
– 2-3 eetlepels créme fraiche
Bereiding:
Spoel de zalm schoon en marineer met 2 geperste teentjes knoflook, zout, peper, tijm en 2 eetlepels olijfolie. Snijd vervolgens de groenten in stukjes terwijl je de tagliatelle gaarkookt.
Leg de zalm in een pan en bak deze op laag vuur totdat de vis roze van kleur is.
Doe vervolgens een flinke scheut olijfolie in de pan, voeg de groenten toe en bak ze 5 minuten op hoog vuur.
Doe de pasta in een vergiet en laat deze uitlekken. Doe het terug in dezelfde pan en voeg 2-3 eetlepels créme fraiche en een teentje knoflook toe. Voeg de groenten toe en er roer dit goed door elkaar heen.
Serveer de pasta op een bord en leg de zalm er bovenop.
Bon appetit!