Tomaat- paprikasoep

13 februari 2017 geschreven door Recepten

Vorige week mocht ik voor 8 meiden koken. Één van die meiden was mijn (jarige) zus, zij wilde gezellig dineren met vriendinnen. Een 3-gangen diner kwam op het menu.
Graag een soepje vooraf en een ovenschotel, maar dan het liefst op een verantwoorde manier met verse producten. Het toetje regelde ze zelf 😉
Gezocht naar recepten en uiteindelijk bij deze tomaat-paprikasoep terechtgekomen.
De boodschappen waren al gehaald, ik kon dus direct aan de slag in de keuken!

De soep was een groot succes bij de dames! (natuurlijk heb ik zelf ook geproefd en heb ik er heerlijk van gesmuld)
Probeer jij hem ook? Laat me vooral weten wat jij ervan vindt.

Ingrediënten:
– 1 kg tomaten
– 2 grote rode paprika’s
– 1 ui
– Verse basilicum
– Zout en peper
– 1 theelepel cayennepeper
– 2 theelepels tijm
– 3 eetlepels balsamico azijn
– 6 eetlepels olijfolie
– 0,4 liter water
– 4 eetlepels creme fraiche

Benodigdheden:
– Ovenschaal
– Blender
– Soeppan

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaten, Snijd de paprika in reepjes en de ui in grove stukken.
Verdeel de tomaten, paprika en ui over de ovenschaal. Bestrooi de groenten rijkelijk met de kruiden. Besprenkel daarna alles met olijfolie en de balsamico azijn.
Zet vervolgens de ovenschaal voor 45 minuten in de oven. Haal het mengsel uit de oven en laat het afkoelen.
Schep het mengsel in de blender en zorg dat het een egale massa wordt.
Doe de massa in een pan en voeg hier het water aan toe. Laat het zachtjes koken. Proef of de soep op smaak is, voeg eventueel peper en zout of andere kruiden toe.
Schenk de soep in de kom en leg er een lepel creme fraiche en verse basilicum bovenop.

 

 

WhatsApp WhatsApp Me!