Gezonde appeltaart

6 februari 2017 geschreven door Recepten

Omdat dit mijn eerste recept op mijn site wordt, wil ik dit met jullie vieren! Vandaar dat mijn eerste recept een gezonde appeltaart is.

Misschien ben jij binnenkort jarig? Of heb je gewoon zin om een keer een appeltaart te bakken? Doe dit dan gewoon..
Probeer alleen eens een gezondere variant zonder al die geraffineerde suikers.

Deze appeltaart wordt gegarandeerd smullen voor iedereen!

Ingrediënten:
– 125 gram speltmeel of amandelmeel
– 60 gram havermout
– 3 eetlepels kokosolie (gesmolten)
– 3 eetlepels agavesiroop
– 1 ei
– 2 eetlepels koek en speculaaskruiden
– 3-4 appels
– 1 handje rozijnen
– 1 handje walnoten
– 1/2 citroen (sap)

Benodigdheden:
– Bakblik (20-22 cm)
– Blender/ keukenmachine

Bereiding:
Meng het (spelt)meel met de havermout, ei, gesmolten kokosolie, 2 eetlepels agavesiroop en 1 eetlepel speculaaskruiden in de blender/ keukenmachine tot een glad mengsel.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de rozijnen ondertussen een paar minuutjes wellen.
Snijd de appel in stukjes en meng de droog gedepte rozijnen en de fijn gehakte walnoten met een scheutje agavesiroop, koek- en speculaaskruiden en de citroensap.
Vet de taartvorm in met kokosolie. Bekleed de bodem en de randen van de taartvorm met het deeg. Vul de vorm vervolgens met het appelmengsel.
Zet de taart voor circa 45 minuten in de oven. Laat afkoelen en ga lekker smullen en genieten van je zelfgemaakte gezonde appeltaart! 🙂

Eet smakelijk!

WhatsApp WhatsApp Me!