8 tips om gezond(er) te eten

12 januari 2017 geschreven door Blog

Yes, het is 2017! Nieuwe kansen om jouw goede voornemens tot een succes te brengen.
Heb jij je voorgenomen om gezonder te gaan eten en daarmee een gezondere leefstijl toe te passen, met het liefst minimale aanpassingen en maximale smaak? Dan heb ik hieronder een aantal goede tips!

Gezond eten betekent niet dat je gaat diëten. Het is juist de bedoeling om gezonde keuzes te maken, een goede balans te vinden en ervoor te zorgen dat het een gewoonte gaat worden in jouw leven.
Gedurende langere tijd zul je merken dat je veel meer energie hebt en je minder snel honger krijgt door de juiste keuzes te maken.

  1. Goede voorbereidingen treffen
    Begin met goede voorbereidingen voordat je naar de supermarkt gaat. Bedenk voor een aantal dagen wat je gaat eten en doe hiervoor in 1 keer de boodschappen. Dit scheelt je tijd én geld! 
  2. Maak gezonde en goedkope keuzes
    Vers fruit en bepaalde groentesoorten kunnen prijzig zijn in de supermarkt. Kies dan voor de diepvriesvariant, deze producten bevatten net zo veel en soms zelfs meer vitaminen en mineralen dan groente en fruit die de EU doorgaan en vervolgens op de versafdeling belanden. 
  3. Kliekjesdag
    Welk verrassend recept kan jij maken van de restjes in jouw koelkast, diepvries en voorraadkast? Probeer het eens uit! Ik weet zeker dat je er verschillende gerechten van kan maken. Verwerk restjes groenten bijvoorbeeld in soepen, salades of pastasauzen. Houd je nog iets over? Bewaar dit dan in de diepvries. 
  4. Eet bewust
    Afleidingen zoals tv kijken, boeken lezen, internetten op de laptop of telefoon zorgen ervoor dat we onbewust meer eten en niet eens in de gaten hebben wat de precieze smaken zijn van het gerecht dat we aan het eten zijn. Ga gezellig aan tafel eten zonder tv, laptops, telefoons etc. Dit maakt het een stuk gezelliger aan tafel en zo bespreek je ook nog met elkaar hoe je dag is gegaan 😉 
  5. Balans
    Heb je een keer ÉCHT zin in chocolade? Neem dit dan en geniet ervan! Compenseer dit wel met de latere maaltijden op de dag. Eet bijvoorbeeld in de avond het teveel aan calorieën minder. 
  6. Vleesvrije dag(en) inlassen
    Het kan echt geen kwaad om een dag geen vlees te eten! Er zijn genoeg vervangers. Denk bijvoorbeeld aan soja, zuivel, groente, granen & noten, groenteburgers, peulvruchten, quinoa etc. 
  7. Vermijd pakjes en zakjes
    Kant-en- klaar maaltijden lijken goedkoper, maar dat is lang niet altijd zo! Ga zelf variëren met verse producten en breng deze op smaak met kruiden en specerijen. Weet je dat de smaak veel lekkerder wordt door de verse kruiden?! 
  8. Kleinere porties
    Van goede voeding heb je kleinere porties nodig. Zorg ervoor dat je 6 keer op een dag kleinere porties eet en deze goed verdeelt over de dag, hierdoor nuttig je minder voedsel naarmate je vaker eet.
    Door kleinere borden te gebruiken lijkt dat wat je opschept een grotere hoeveelheid. Zo heb je toch het idee dat je portie die je eet groot is. 

WhatsApp WhatsApp Me!