Dik tussen Kerst en Oud & Nieuw? Nee, tussen Oud & Nieuw en Kerst.

22 december 2016 geschreven door Blog

De decembermaand is een lastige maand voor velen. Ik hoor het jullie zo zeggen: ‘die lastige decembermaand ook altijd, te veel feestjes en lekkernijen ’. De feestdagen worden vooral geassocieerd met eten en drinken.
Sommigen gaan helemaal los, met als gevolg flink wat extra kilo’s in januari!

Om dit te voorkomen wil ik jullie wat tips mee geven. Ik weet dat de chocoladepepernoten meer dan lekker zijn tijdens Sinterklaas, dat we met kerst twee volle dagen mogen eten en dat we geen oliebol laten staan met oud en nieuw. Doordat de lekkernijen altijd al vroeg in de winkel liggen is het ook vreselijk lastig om dit te weerstaan. Alleen vraag ik me toch af, waarom zou je het al zo vroeg in huis halen? Tegen de tijd dat de feestdagen beginnen, moet je je al drie keer misselijk hebben gegeten in al die lekkernijen zoals de chocolade-pepernoten, speculaas-brokken, kerstbroden etc.
En weet je.. deze dingen werken niet bepaald mee aan een positief resultaat op de weegschaal. Erg zonde als je het mij vraagt.

Alles draait om keuzes maken, en juist in de (feest)maand december. Probeer tijdens de feestdagen de balans te vinden voor jezelf. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te genieten, maar wat is genieten? Je helemaal volproppen tot er niets meer bij in past? Je zelfs misselijk eten omdat je niet kan kiezen? Gezelligheid met familie?
Probeer voor jezelf na te gaan waarvan jij het meest geniet tijdens de feestdagen!

Door de juiste keuzes te maken en een goede balans te vinden, betekent het niet dat je niet kan genieten van het eten. Mijn tip: eet rustig, en alleen dat wat je ECHT lekker vindt, vooral met mate. Geniet extra van de (foute) keuzes, maar probeer het wel te beperken.
Wil je toch een voorgerecht én een  toetje? Kies dan voor een mager voorgerecht en bewaar de slagroom voor bij het toetje. En-en levert je dubbel zoveel calorieën op.

Laat de kerstdagen niet alleen maar om eten en drinken draaien, maar ga er lekker op uit met de familie of ga spelletjes doen met elkaar. Hoe fijn is het om samen met je familie te genieten van de kerstliedjes, de kerstboom, wandelingen maken, spelletjes spelen en noem maar op.
Je dagen zijn echt niet minder leuk als je minder stokbrood eet, of als je ervoor kiest om niet op beide dagen een toetje (met slagroom) te eten. Probeer eens zelf tijd door te brengen in de keuken, want een recept zelf maken smaakt toch altijd lekkerder en is automatisch een gezondere keuze.

Wil je toch los gaan, houd dan een aantal dagen voor kerst al rekening met je voeding. Wees streng voor jezelf door gezond te eten en voor kleinere porties te kiezen. Je hoeft echt geen honger te lijden! Door de betere keuzes voor de kerst en de portiecontrole tijdens de kerstdagen kan je genieten, zonder schuldgevoel!

Foodchick wenst je fijne feestdagen en een gelukkig 2017!

PS. Je toch laten gaan? Misschien kan ik je helpen 😉

WhatsApp WhatsApp Me!