Maak je eigen eiersalade, zoveel lekkerder dan uit de supermarkt én het is zo klaar!
Recept voor een ontzettend lekkere, maar verantwoorde eiersalade vind je hier 👇
Ingrediënten voor 1 schaaltje:
- 4 eieren
- 1 grote theelepel mosterd
- 2 eetlepels Griekse yoghurt 2% of 10%
- Bosui
- 1 augurk
- Snufje paprikapoeder
- Snufje kerriepoeder
- 5 takjes bieslook
- Peper en zout naar smaak toevoegen.
- Optioneel; peper & zout, chilivlokken en augurk
Bereidingswijze:
Kook de eieren hard in ongeveer 8-10 minuten. Leg de eieren in koud water of spoel ze af met koud water (eieren laten schrikken). Snijd de eieren in kleine blokjes.
Snijd de bosui in dunne ringetjes en de augurk in kleine stukjes. Doe de bosui samen met de Griekse yoghurt, mosterd en augurk in een schaaltje. Voeg hier de paprikapoeder, kerriepoeder, peper & zout aan toe en roer goed door. Voeg de gesneden eitjes hieraan toe en meng alles goed door elkaar. Voeg als laatste de bieslook toe (ik roer ¾ door de salade en gebruik ¼ als topping).
*Houd je van pittig? Voeg dan de chilivlokken toe. Let op; klein beetje gebruiken!
Fijne pasen! 🐣