๐Ÿ’ซ It’s the most wonderful time of the year๐ŸŽ„๐Ÿฅ‚

21 december 2022 geschreven door Blog

De feestdagen! Een super gezellige tijd, maar ook een tijd vol verleidingen! Best lastig wanneer je gezonde(re) keuzes wil maken.
Om jou op weg te helpen om tijdens de feestdagen heerlijk te genieten en tegelijkertijd toch betere keuzes te kunnen maken deel ik hieronder een aantal tips!

Tip 1:
Houd tijdens de feestdagen het normale ritme aan en begin de dag met een goed ontbijt. Maaltijden overslaan omdat je een flinke maaltijd verwacht heeft geen zin. Door regelmatig te blijven eten, kom je minder snel in de verleiding om te veel van de ongezonde producten te pakken.

Tip 2:
Balans, Als je 2 dagen uitgebreid gaat ontbijten รฉn dineren houdt dan maat. Kies voor meer voedzame producten en probeer groenten en fruit te verwerken in bijvoorbeeld een groenteomelet, smoothie als lunch en/of een salade als bijgerecht.

Tip 3:
Zet naast de lekkernijen ook een flinke schaal met gezondere snacks neer zoals groente en fruit of een wrap in stukjes gesneden.

Tip 4:
Ga voor kleinere porties voor zowel snoep als het diner. Kies bij het diner bijvoorbeeld voor kleinere gerechten en ga voor minder gangen.

Tip 5:
Bestaat het kerstdiner uit een vettere maaltijd, halveer dan je portie. Kies zoveel mogelijk voor de gezondere producten.

Tip 6:
Zorg dat je tijdens het kerstdiner voldoende groente eet. Kies eerst voor de groenten en daarna de (gebakken) aardappeltjes, friet etc.

Tip 7:
Voorkom overeten, stop dus met eten als je vol zit. Luister goed naar je lichaam en voorkom op deze manier het overeten.

Tip 8:
Wissel alcoholische dranken af met water. Slurp dus geen hele fles leeg.

Tip 9:
Beweeg. Zorg de hele maand voor voldoende beweging, dit betekent minimaal 30 minuten per dag. Dus ook tijdens de feestdagen ;)! Maak bijvoorbeeld een leuke winterwandeling!

Tip 10:
Geniet!

Laat de feestdagen niet alleen maar om eten en drinken draaien.
Geniet oprecht van het lekkers dat je gaat nemen en de gezelligheid van familie om je heen.

 

WhatsApp WhatsApp Me!